Waar zorgen zorgeloos verlopen

Sinds 2014

Uitvaartzorg Bergeijk

U bent waarschijnlijk op mijn website gekomen omdat u op dit moment een uitvaartverzorgster nodig heeft die u kan
helpen met de verzorging van de begrafenis of crematie van uw dierbare in Bergeijk.

Als daar sprake van is belt u dan naar 06 279 000 50. Dit nummer is dag en nacht voor u bereikbaar voor melding van overlijden, ook wanneer u een uitvaartverzekering elders heeft afgesloten.

Bent u op mijn website gekomen omdat u informatie in het algemeen zoekt betreft uitvaartverzorging, crematie of begrafenis dan kunt u de linkjes aanklikken boven in het menu. Ik heb er bewust voor gekozen om de uitleg kort en bondig te houden. Tijdens onze gesprekken, ga ik dieper in op alle mogelijkheden en beantwoord ik graag al uw vragen.

Uitvaart Bergeijk

Wat kunt u van mij verwachten?

Eén persoon en niet steeds een ander gezicht. Vanaf het moment dat u mij belt om melding te maken van een overlijden tot en met de dag van de uitvaart ben ik als uitvaartverzorger uw aanspreekpunt en regel voor u alle praktische zaken. Dit begint eventueel met het ophalen van de overledene, de laatste verzorging en de opbaring bij u thuis of in een uitvaartcentrum naar uw keuze in Valkenswaard of omgeving.

Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek waarin ik u uitleg wat u kunt verwachten tot en met de dag van de uitvaart. Stap voor stap gaan we samen vorm geven aan het afscheid. Ik luister hierbij naar uw wensen en ga niet alleen uit van het gebruikelijke. In alle rust maakt u bewust uw keuzes en hoop ik u te kunnen stimuleren en inspireren om zelf wellicht een actieve rol te spelen.

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat u dagelijks wordt bijgestaan door één en dezelfde persoon waar u met al uw vragen terecht kan en die beseft hoe belangrijk uw persoonlijke wensen zijn. Daarom is het goed om te weten dat ik u na de eerste fase van het vastleggen van de data van de uitvaart en het persoonlijk afscheid nemen, de locaties hiervoor, het opmaken en drukken van de rouwkaarten en prentjes of rouwadvertentie in de krant, het uitzoeken van de kist en de rouwauto en het verdere regelen van al datgene wat er bij een uitvaart komt kijken verder zal begeleiden.

Wie kan dat immers beter dan de persoon die u en de overige familieleden al heeft leren kennen en u in het eerste traject heeft begeleid. Vaak worden er in die eerste gesprekken verhalen verteld over de overledene en familieleden die gebruikt kunnen worden voor het afscheid. Er komt dus geen externe rituele begeleidster bij u aan de deur kloppen om de afscheidsdienst in elkaar te zetten. Gedurende de dagen die volgen kunnen we samen kijken naar het inhoudelijke van de dienst dat in een draaiboek wordt gezet en kan ik u helpen met het schrijven van teksten wanneer dat nodig mocht zijn. Ook kan het zijn dat u zelf wat heeft geschreven maar dit niet kan uitspreken, ik draag dit dan met eer graag voor u voor.

U kunt van mij verwachten dat in alle hectiek de tijd bewaak en vooral open en betrokken met u samenwerk om een afscheid te verzorgen zoals u dat voor ogen had.

Met lieve groet,
Anita van Overveld