Waar zorgen zorgeloos verlopen

Sinds 2014

Vervolg

Ruim 23 jaar geleden leerden wij Anita kennen en was zij voor ons en vele anderen dé reden om jaarlijks terug te keren naar Tenerife. Passioneel en professioneel in haar werk, ondernemend en accuraat. Dat wat zij beloofde kwam zij na. Een vriendelijk en lief meisje die met haar natuurlijke charme iedereen betoverde. Een mensen-mens die een perfecte balans wist te vinden tussen emotie en zakelijkheid. Wij hebben daar vaak met bewondering naar gekeken en over gesproken.

We leerden haar kennen in haar begeleiding van toeristen en zonder enkele twijfel
hebben we haar gevraagd voor haar begeleiding na het overlijden van schoonmoeder.
Dat een kleine onderneming groot kan zijn heeft zij zoveel jaren later na onze eerste kennismaking opnieuw
bewezen. Een strakke organisatie, een gedetailleerd draaiboek en een warm onvergetelijk afscheid waarvoor onze dank heel groot is.

Familie Damen / Utrecht

Een dikke dankjewel voor alles wat je voor ons hebt gedaan.  Je bent een kei in wat je doet en hoe je bent. Iedereen heeft zich heel prettig bij je gevoelt en ondanks het verdriet genoten van je mooie spreken tijdens de dienst, zo persoonlijk. Blijf wie je bent lieve Anita! Een dikke knuffel van ons allemaal,

Francien, Erik, Yvonne en de rest / Eindhoven / Valkenswaard

Anita, namens onze hele familie wil ik je bedanken voor alles wat je regelde omtrent de begrafenis van ons pap. Ook mooi dat de kleinkinderen betrokken werden tijdens de kerkdienst. We wensen je veel succes verder , groetjes van ons allen.

Fam van Kuijk / Valkenswaard


Beste Anita. Bij deze wil ik je namens onze familie bedanken voor de verzorging van de uitvaart van ons pap. Het snelle handelen, de steun, de tips, de checks het verliep allemaal op rolletjes. Ook bij de begrafenis en op het kerkhof. Fijn dat je na dat alles afgerond was nog even bij ons mam op bezoek bent geweest. Dat is ook belangrijk voor de nabestaanden. Nogmaals dank en succes met je bedrijf.

Lisa Rijkers / Valkenswaard

Hallo Anita, Bijna twee maanden geleden heb je ons geholpen met het regelen van de uitvaart van ons moeder en oma. We willen je nog bedanken voor de fijne en plezierige manier waarop je ons hebt begeleid en veel voor ons hebt geregeld. Het ging op een rustige, warme, Brabants gemoedelijke manier. Wij kunnen aan iedereen jou aanbevelen. Bedankt voor je hulp. Fam. Hoeks, Westerhoven

Tilly Soetens van Loon / Wintelre

Hoi Anita. Hierbij wil ik je nogmaals hartelijk dank zeggen voor de mooie crematie en de steun die je ons gegeven hebt ook in de dagen voor de crematie. Leo had zelf jou als begrafenisonderneemster genoemd omdat hij het ook een mooie dienst vond bij zijn oud collega Piet Bergmans uit Bergeijk. Als hij het nog had kunnen zien zou hij heel trots geweest zijn. Zo gemoedelijk als alles verlopen is ik heb hierover een heel tevreden gevoel en kijk de d.v.d. ook heel vaak, dit geeft mij heel veel steun. Groetjes Tilly Soetens van Loon.

Fam. Hoeks / Luykgestel

Lieve Anita door het overlijden van mijn man heb ik kennis met jouw gemaakt.
Wat een warme en rustige uitstraling gaf je mee vanaf het moment dat je aan mijn deur stond. Ik wist meteen dat komt goed! Je ging meteen aan de slag met de verzekeringmaatschappij, alles uit handen genomen en met andere praktische zaken ook jouw advies gegeven. In onze keukentafel gesprekken die de dagen daarna volgden,heb ik aan jouw mijn hart gestort … in het Spaans!

Ya, ya als Spaanssprekende uitvaartverzorgende kon ik aan jouw mijn gevoelens, wensen en twijfels bespreken in mijn moedertaal en dat was heel fijn. Alles ging soepel , vanzelfsprekend , niets moest alles kon. Je gaf de mogelijkheden en de ruimte om te nadenken (soms duurde een paar dagen tot ik een besluit naam) Niets was te veel of te gek! Je heb ook mijn familie dat was uit Spanje overgekomen, betrokken en overgehaald om een paar stukjes te schrijven voor de afscheidsbijenkomst rondom Loek. Je heb in het Nederlands , Spaans en ook in het Catalaans gesproken, dat was heel fijn voor alle anderstalige aanwezigen. Zij konden alles meevolgen en voelen aan alles dat werd gezegd en gedaan.

En de laatste rit ……een bijna wekelijks rit van Loek .. Wat een eer! En dan op de begrafenisplaats … de sommige sceptische aanwezigen, zijn spontaan gaan meedoen met het dragen en het ten onder brengen van Loek naar de door mij gekozen plek in de begrafenisplaats , er waren de nodige touwen maar te veel handen! Maar dat heb je ook in een paar seconden geregeld .. er kwamen meer touwen. Soms ging ik met een “huy, huy want “op sommige touwen zaten niet 2 maar 4 handen. Anita bedankt voor alles wat je heb in die dagen betekent voor ons allemaal, je hebt onze harten gestolen en verzorgd. en ondanks de moeilijke en hectische tijd kunnen we terug kijken naar de afscheid van Loek met een gevoel van troost en voldoening. 
Bedankt! Gracias! Moltes graçies!

Maria Dupont-Amor / Valkenswaard

Hola Anita Despues de un mes del fallecimiento de Loek y de su entierro , debemos darte las gracias .. por tu trato y por tu saber hacer en estos momentos tan dificiles para nosotros y que tu has sabido entendernos perfectamente.

Siendo nosotros españoles y catalanes la ceremonia nos parecio perfecta , un poco en cada idioma , nos hiciste estar muy tranquilos y confortados en ese mal momento.

Maria Carme Amor / Barcelona


Anita, je hebt ons goed door het proces van afscheid nemen en regelen geloodst. Je nam ons uit handen wat nodig was. Je liet bij ons wat echt door ons gedaan moest en kon worden. Je was er als we je nodig hadden, je gaf ons de ruimte als dat goed voor ons was. Mede daardoor hebben wij een mooi, persoonlijk en waardevol afscheid kunnen nemen. Dank daarvoor; we hadden het niet beter kunnen treffen. Michael, Paul en Mieke Baken

Paul Baken – Valkenswaard

Lieve Anita, enige tijd geleden werd jou naam en uitvaartzorg onder onze aandacht gebracht. Twee weken geleden besloten we een afspraak te maken om te kijken naar alle mogelijkheden. Het voelde meteen heel vertrouwd. Krap 4 dagen daarna moesten we je al bellen met de mededeling dat onze Gerrit was overleden. Vanaf dat moment was je bijna dagelijks bij ons met raad en daad. Je gaf ons steun, mogelijkheden en advies in een verdrietige periode. We zijn allemaal heel erg blij dat we de uitvaart van onze Gerrit aan jou hebben overgelaten. Je nam onze zorgen weg, regelde alle praktische zaken, liet ons in onze waarde, en stimuleerde ons tot het schrijven en oplezen van stukjes tekst en gedichten. Het was een prachtig afscheid. Persoonlijk, warm, professioneel, en niet te zwaar. Precies zoals wij het in gedachten hadden. We hebben alleen maar heel veel positieve reacties van mensen gehad. Namens Ellie, de kinderen en achterkleinkinderen, heel erg bedankt voor je goede zorgen!!

Ellie Hendriks, Valkenswaard

Hoi Anita, wij zijn blij jou als uitvaartverzorgster te hebben gehad. Er komen niet steeds andere mensen in huis en dat vinden wij prettig. De gehele verzorging doe jij zelf en ook tijdens de dienst ben jij degene die alles aan elkaar praat. Het lijkt zelfs wel of je Herman zelf hebt gekend. Ook de kinderen hebben het prettig gevonden dat jij er was en zijn blij met hun herinneringsdoosje. Een mooier afscheid hadden wij ons niet kunnen wensen. Dank je wel.

hoi anita, ik vind jou heel erg lief. ik vont het fijn dat ik bij de kremasie mogt bellen blaazen. van stephanie 7 jaar oud.

hoi anita ik vond het lief wat je deed voor ons. BEDANKT VOOR ALLES! het was heel mooi liefs aisha 11 jaar.

hallo anita, ik vint je lief. en je werkt goet. groetjes,steven 7 jaar.

Rob – Yvonne , en kinderen, Eersel


Mijn vader heeft al eerder toegelicht hoeveel Anita voor hem betekent heeft. Onze papa was ongeneeslijk ziek waardoor uiteindelijk besloten is om tot euthanasie over te gaan. Dit gaf hem de kans om alles precies te regelen zoals hij het wenst. Anita is meerdere malen bij hem thuis geweest. Ze heeft altijd zowel naar hem als naar ons geluisterd, de tijd genomen en raad gegeven waar nodig. Alles was tot in de puntjes geregeld. We moesten ons nergens zorgen over maken. Anita heeft alles perfect geregeld naar de wensen van ons pap. Ze is een warme, vriendelijke en professionele vrouw. Zelfs aan de kleine kinderen werd gedacht zoals bellen blazen tijdens de dienst en achteraf een troostknuffel. Het zijn misschien kleine dingen, maar ze betekenen zeer veel. Ook de financiële kant wordt perfect geregeld. Anita is zeker niet iemand die handelt vanuit winstbejag, welk gevoel we wel regelmatig bij andere uitvaartondernemingen kregen. Bij uitvaartzorg Van Overveld kan je er zeker van zijn dat alles tot in de puntjes geregeld wordt…van het eerste contact, zelf mogen opbaren, verzorging crematie,… Kortom voor ons is Anita een echte aanrader voor iemand die zo zorgeloos mogelijk afscheid wil/ moet nemen van een dierbaar iemand. Bedankt Anita namens ons allemaal!!!

Astrid Cornelissen en kinderen, Eersel

Hallo Anita,  Anton-Peter had zijn uitvaart geregeld, wilde de regie houden over zijn afscheid. Jij hebt het mogelijk gemaakt! Al zijn wensen heb jij uit laten komen. Het verdriet is er niet minder om, maar het doet zó goed dat het dank zij jou gegaan is zoals hij had gewild. Wij kijken dan ook met veel warmte terug op zijn afscheid. Dank je wel voor jouw inzet! Dikke knuffel!

Rita Zweegers, Valkenswaard

Hoi Anita, Dankjewel voor je flexibiliteit en bereikbaarheid (dag en nacht!). Het afscheid was mede dankzij jou persoonlijk, warm, professioneel, respectvol, mooi en het belangrijkste… precies zoals ons pa het had gewild!

Roger Zweegers, Valkenswaard

Beste Anita,
Nogmaals wil ik grote dank uitspreken naar jou.
De afgelopen dagen heb je veel tijd gespendeerd met Joke en de rest van de familie.
Je hebt dit op zeer professionele manier gedaan wat ons betreft.
Daadkrachtig, bescheiden, leidend en kundig zijn woorden die bij jouw passen.
Veel dank en wellicht tot ziens (niet te snel hoop ik).

Joost van den Hurk, Voorburg / Westerhoven

Lieve Anita, zowel de kinderen als ik zijn blij dat we de keuze gemaakt hebben voor jouw uitvaartonderneming. De persoonlijke benadering en de perfecte verzorging van alles met betrekking tot de uitvaart van Piet hebben ons geholpen alles goed te verwerken.
Bedankt.

Diny Bergmans, Bergeijk

Hey Anita,

We willen nog even terug komen op de fijne wijze waarop je de uitvaart van ons mam en oma hebt verzorgd. Alles klopte en iedere dag was je er weer.  Er werd zelfs na de uitvaart gevraagd of je familie van ons was.

Nogmaals dank voor alles!

Chris en Ellen, Davine en Frans / Eindhoven

Anita, ik ben in een diepe afgrond gevallen. Mijn lief was plots niet meer. Niet te bevatten. Direct ’s nachts stond je klaar. Ik wist niet waar te beginnen en had het gevoel dat er niks uit me kon komen. Laat staan een mooi afscheid. Je wist me bij te staan en te motiveren elke dag weer. Verdriet, boosheid, frustratie het maakte allemaal niet uit. Je wist alles in goede banen te leiden en voelde de hele situatie telkens perfect aan. Je wist mij het hele proces te begeleiden op een manier zodat ik een liefdevol, integer en respectvol afscheid aan Norbert heb kunnen geven. Je voelde goed aan dat elk detail bij mij gewogen werd en ook hier was alle tijd, ruimte en begrip voor.
Ik kan je alleen maar bedanken voor deze persoonlijke aanpak. Ondanks dat ik het nog heel lang moeilijk zal hebben kan ik terugkijken op een waardig afscheid helemaal voor Norbert en mij. Ook heb je meteen voor rouwbegeleiding na de uitvaart gezorgd, dat voelde goed. Je zorgt echt voor de nabestaanden. Heel heel knap

Linda Jansen, Valkenswaard / Mierlo

Lieve Anita, wat een gelukkige keuze hebben wij gemaakt, door jou te vragen de uitvaart van ons mam te regelen.
Het valt niet mee om in deze ingrijpende periode een onbekende in je privé- omgeving te hebben en betrekken, dat ging zo plezierig en vertrouwd dank daar voor, je bent een schat.  Ook zijn wij zo onder de indruk van de opbaring, een zo natuurlijke wijze, dat dit op ons netvlies blijft staan! Als persoon, betrokken zijn , je professionaliteit, het totaalplaatje, gewoon kompleet!

Fam. Bartraij-van der Velden, Valkenswaard

Als kleine zelfstandige alles zo perfect regelen is niet iedereen gegeven. Als nabestaanden waren we zeer verheugd met jou aan het roer. Het overtuigen van mijn nichtje om toch vooral zelf haar afscheid briefje voor te lezen getuigd van grote betrokkenheid en talent.

E.W. van Rooij, EVR Holding, Son en Breugel

Anita is hier geweest om mijn begrafenis te regelen. Dat ze hier kwam had ik direct een heel goed gevoel erbij. Zelf had ik al een begrafenis polis bij een maatschappij, met veel mooie woorden in die tijd. Anita heeft voor mij alles bekeken, en gebeld hoe alles in elkaar zat bij die maatschappij. Tijdens het bezoek ben ik met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft op dat moment alles gedaan, wat gedaan moest worden hiervoor mijn dank nog. Anita is een vrouw waar warmte uitstraalt en die goed kan luisteren en aan kan voelen hoe je je begrafenis wil hebben. Al moest ze er een paar keer terug voor komen in mijn geval, wegens mijn gezondheid. Al mijn wensen zijn netjes in een persoonlijke uitvaartwensen map beschreven. Tevens een overzicht wat alles zou gaan kosten op dit moment. Ook zal ze je niets opdringen uit winstbejag, wat heel fijn is. Ik heb nu al alles geregeld zodat mijn kinderen niet als ik zou komen te overlijden, dan nog van alles moeten regelen. Ik kan alleen haar adviseren, zeker voor al het werk wat ze heeft gedaan. Anita Bedankt.

Jan Huibers, Valkenswaard

Beste Anita, na het overlijden van ons ma kwam er ontzettend veel op ons af om te regelen. Fijn dat er er iemand is zoals jij. Je hebt enorm veel werk uit handen genomen en ons goed aangevoeld

Je stond van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat voor ons klaar , had oog voor detail, luisterde naar ons allemaal en was zeer betrokken. Je hebt er voor gezorgd dat onze wensen werden uitgevoerd. Ook de aandacht na de begrafenis hebben wij als prettig ervaren. Dankzij jou kunnen wij terug kijken op een mooi, waardig maar vooral liefdevol afscheid van ons ma.

Kinderen Hoeks, Valkenswaard

Hoi Anita. Het is nu 3 maanden geleden dat ons pap is overleden en wil je nog even bedanken voor het regelen van zijn uitvaart. Het was perfect en heel mooi gedaan. Ook voor je aandacht naderhand naar ons toe, zo persoonlijk zo gewoon. Bedankt Anita.
Groeten,

Gerard Verrijt, Bergeijk

Beste Anita,
IK wil je via deze weg nogmaals bedanken voor je goede zorgen. Toch eerder dan verwacht hebben we afscheid moeten nemen van mijn lieve vrouw nadat ze was opgenomen in het hospice. Je hebt haar naar huis gebracht en haar liefdevol met de kinderen verzorgd. De kinderen zijn er nog vol van, je manier van uitleggen en het hen zo veel mogelijk zelf laten doen heeft veel voor ze betekend. Tijdens onze gesprekken was je niet alleen de verzorgster van Karins uitvaart maar was je vooral ook een steun voor ons allen en daar zijn we je heel dankbaar voor. Je luisterde, voelde ons aan en gaf advies en dat heeft voor een onvergetelijk afscheid gezorgd. De haag van mensen die spontaan begonnen te klappen als eerbetoon, ik denk eraan en krijg nog de rillingen van ontroering. We hebben vele mooie reacties gekregen en dat verlicht de intense pijn van het verlies van Karin. Anita dankjewel voor je liefdevolle begeleiding.

Frans en de kinderen, Eindhoven

Beste mevrouw van Overveld,
Mijn man en ik hadden u nog nooit eerder gezien en nu zagen wij u in één week tijd twee keer op het Hof. Het is al weer enkele weken geleden maar u heeft toch wel een indruk achter gelaten op ons. Ik ben zo vrij geweest om op uw website te kijken en wil u graag mijn complimenten geven.  U kwam zo warm en vriendelijk op ons over en dat werd nog eens benadrukt op de manier zoals u Martien opving op het moment dat hij het kruisje moest wegbrengen. U beschikt over een gave die men niet kan leren maar die men in zich heeft. Wij hebben een oprecht betrokken uitvaartverzorgster gezien die veel warmte uitstraalt naar de mensen toe. Ga zo door mevrouw van Overveld.

Mevr. J. Bergeijk

Hallo Anita,
Graag wil ik je bedanken voor de fijne lieve zorg die je ons geboden hebt bij het afscheid van ons pap. Je luistert, staat open voor reacties en haalt daardoor de druk weg. Het afscheid is precies geworden wat we in gedachten hadden, dankjewel!

Elly Verrijt, Bergeijk

Indien u verzekerd wilt zijn van een goede en smetteloos verlopen uitvaartceremonie,
richt u zich dan tot “van Overveld Uitvaartzorg”.
De uitvaart van mijn vrouw, verzorgd door Anita, verliep perfect. Ook de genodigden,
die de ceremonie bijwoonden, waren vol lof.

H.L.J. Belzer, Bergeijk

Anita,

Wij willen je heel graag bedanken. Je hebt ons geweldig ondersteund en heel fijn geholpen bij alles in deze moeilijke en zware periode, niets was je teveel. Je doet dit heel liefdevol en met heel je hart. Wij voelden dat je heel dicht bij ons stond en dat gaf enorm veel steun.

Fam. v.d.Gruijthuijzen / Luijksgestel

Congrats Anita! I know how excited you were about the new project. I just know that you are going to do it just perfect. Your professionality and close contact with any person are one of many of your personal qualities. In the hotel there are still repeaters asking for you which is the proof of your good contact with people, and that you become a very important person in their lifes. I am so happy to hear about your new step in this life especially knowing that it is so important for you to work with and for other people. Take care and keep believing in yourself!

Zofia Pockladecka 

Lieve bijzondere Anita,
Via deze weg wil ik je feliciteren met de start van je eigen uitvaartonderneming. We kregen dit te horen (mijn vrouw en ik) terwijl we aan de andere kant van de wereld verblijven. Wat heb jij een sporen achtergelaten en grote indruk op ons en vele anderen gemaakt. Niets was je te veel en stond je altijd klaar voor iedereen. Ik ben maar gewoon Anita en doe mijn best om u te helpen was je reactie op een compliment. Maar daarmee onderschatte je jezelf behoorlijk. Jij was niet zomaar betrokken maar je gaf oprecht om de mensen, als geen ander informeerde en enthousiasmeerde je iedereen. Je handelde niet alleen vanuit je kennis maar vooral ook uit je hart. In mijn carrière ben ik zelden mensen tegengekomen die zo snel kunnen schakelen en zich zo kunnen spiegelen met de persoon vóór hen als jij. Wat mogen de mensen in Valkenswaard zich gelukkig prijzen dat jij in moeilijke tijden voor hen zal klaar staan en zonder enige twijfel weten mijn vrouw en ik dat jij jouw bedrijf tot een succes zult maken.

Familie Aartsen

Lieve anita, ik wens je al het beste van de wereld met je eigen business! Jouw kennende komt dat ook zeker goed, met al het begrip / geduld / passie en werkervaring die jij hebt om mensen te begeleiden en om dingen in goede banen te leiden… ik ben trots op je!

S. Corbijn

Anita, met veel interesse heb ik je website bekeken. Wat geweldig dat je nu zelf een bedrijf in de uitvaartverzorging bent gestart. Past precies bij jou. Ik zal nooit vergeten hoe je Bob en mij altijd hebt bijgestaan in onze moeilijke tijd. Niets was je teveel. Veel passie in je taakopvatting en betrouwbaar. Vakmatig versta je je vak en je deed het op een prettige manier.

Ondanks het verdriet was je in staat ons te laten zien dat aan de horizon de zon wel weer zou gaan schijnen. Voor ons voelde dat als een steun. Je wist de juiste en nodige humor in de gesprekken te leggen. Je eigen openheid was ook bijzonder te ervaren. Vaak als ik PSV op de tv zie voetballen moet ik aan je denken. Ik verwacht dat jouw bedrijf, net als PSV, ook bij de top van Brabant gaat horen.

Gerda Boersema

Lieve Anita, In een doolhof van emoties , wist jij de juiste koers te volgen. Een ieder werd gehoord . Onze vader kende je al van een eerder verlies , en hij wilde ook dat jij zijn uitvaart zou regelen. Zo geschiedde en wat zijn we daar blij mee geweest! Je persoonlijke aanpak , je betrokkenheid , je deskundigheid . Allemaal als een warme deken , een troost die het afscheid mooi maakte. Een aandenken zo ontzettend belangrijk voor ons en onze kinderen. Lieve Anita , heel erg bedankt ; voor altijd een plekje in ons hart…….Dikke kus

Rob en Yvonne Belzer

Uw beleving telt

U kunt uw reactie achterlaten op onderstaand formulier.